Dan žena kao dan glavnih aktera Projekta “Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice“

Na današnji dan, 8.ožujka obilježava se Međunarodni Dan žena. Gledajući kroz povijest, uloga žene se značajno mijenjala, od obima potlačenosti, požrtvovnosti pa sve do emancipacije. Ako zaokružimo priču, ženu je oduvijek krasio simbol borbe, simbol upornosti, srčanosti i čvrstog oslonca. Upravo su žene te koje su mijenjale svijet, pokretale revolucije i pomicale granice.U svemu tome ne treba zaboraviti ni onu krhku stranu žene, ni one pogreške, padove i nemogućnost samostalne borbe. Ne treba zaboraviti. No jednako tako ne treba zaboraviti kad je žena najslabija da je tad i najjača, koliko god paradoksalno zvučalo. Upravo iz tog razloga, dan jedne žene je onaj dan kad se ista zainati, kad odluči pomaknuti barijere u svojoj glavi, kad donese čvrste stavove i odlukeUpravo se projekt pod nazivom “Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice“ bavi tim krhkim, a ujedno tako snažnim bićima, ženama. Ženama koje su iste kao i sve druge žene, ali samo s jednim problemom više. Ne dopustimo da se o ženama priča samo 8.ožujka. Ne dopustimo da se samo taj dan priča o njihovoj ulozi, položaju ili (ne)ravnopravnosti. Usudimo se svaki dan iznositi problematike i raditi na rješavanju istih. Ostavimo predrasude po strani. Predrasude koje guše i paraliziraju, očekivanja koja ograničavaju. Izvucimo iz svake žene najbolju verziju nje.

Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt pod nazivom Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine. Kroz projekt se osigurava stručna savjetodavna individualna ili grupna potpora ženama, trudnicama i majkama ovisnicama te članovima njihovih obitelji.

Ako i Vi znate neku ženu, trudnicu i majku ovisnicu koja ima jedan problem više, ili ste pak član obitelji žene, majke, trudnice ovisnice, osjećajte se slobodnima javiti na e-mail: ivana.saric@zajednica-susret.hr ili na broj telefona 016040198. Tu smo radi vas.

Sretan Dan žena!

You may also like...

Popular Posts