Provođenje NFB metode u sklopu Projekta „Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice UP.02.2.2.06.0223“

Kao što smo već u prethodnim objavama najavili kupnju NFB uređaja, a potom i uspješno završenu edukaciju, moramo naglasiti kako se već par mjeseci uspješno provodi terapija NFB uređajem pod vodstvom naše psihologinje Dragane Mandić Subotić.
Podsjetimo, neurofeedback kao uređaj je računalno potpomognuta metoda treninga u kojoj se određeni parametri moždane aktivnosti koji se inače ne mogu percipirati učine vidljivima klijentu. Cilj je kroz vježbe uz pomoć uređaja naučiti mozak da postigne optimalno stanje i da bude sposoban ostati u njemu, odnosno da se poveća kapacitet mozga za samoregulaciju.
Trening se provodi na način da se na određenim mjestima na površini glave apliciraju senzori pri čemu je postupak u potpunosti bezbolan. Nakon apliciranja, računalo obrađuje moždane valove te se na ekranu dobiva povratna informacija. Kontinuiranom vježbom se dolazi se do poboljšane funkcije mozga.
Projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.) namijenjen je ženama koje imaju problem s ovisnosti i trebaju potporu stručnih djelatnika u procesu liječenja, jednako kao i članovima obitelji žena ovisnica.
Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine.

Ukoliko Vi ili netko iz Vaše obitelji ima potrebu za podrškom slobodno nam se obratite na e- mail adresu ivana.saric@zajednica-susret.hr ili na broj telefona 016040198.

You may also like...

Popular Posts