Reportaža o životu korisnika u organiziranom stanovanju Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u Kaštel Novom emitirana je na Radio Splitu u srijedu, 09.03.2022. godine

Organizirano stanovanje je nastavak procesa resocijalizacije koji slijedi nakon završetka programa kako bi se korisnici pripremili za uključivanje u život kroz svakodnevne obaveze, od traženja posla, do brige o financijama, vođenju kućanstva, rješavanju socijalnih prava…

Usluga organiziranog stanovanja je jedna od aktivnosti europskog projekta koji provodi Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“ pod nazivom „Povećanje dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ovisnike“ (UP.02.2.2.12.0006 Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije).

Projekt je vrijedan 3.020.098,48 kuna, a financira ga u stopostotnom iznosu Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Provodit će do 1. srpnja 2023. godine.

Emisija na Radio Splitu emitirana je u sklopu Kampanje s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebama deinstitucionalizacije osoba s problemom ovisnosti .

Hvala novinarki Vedrani Krstić Ivanišević na vremenu provedenom u druženju s našim korisnicima i Radio Splitu koji su zasigurno čuli i mnogi budući korisnici naših usluga.

You may also like...

Popular Posts