Završena treća po redu edukacija stručnjaka iz drugih institucija u sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.)

U sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.) koji provodi Dom za ovisnike Zajednica Susret,  predviđeno je održavanje četiri stručne edukacije za stručnjake iz drugih institucija koje rade sa ženama ovisnicama.

Treća edukacija se održala prošli tjedan, 21.5.2021. u prostorijama Gradske vijećnice u Rijeci. Na edukaciji je prisustvovalo 10  stručnjaka iz drugih institucija (Centri za socijalnu skrb i udruge koje rade s ciljanom skupinom). Predavanje je održala dr. Ana Matošić, spec.psihijatar i subspecijalist alkoholizma i drugih ovisnosti  koja ima bogato praktično i teoretsko iskustvo iza sebe u neposrednom radu s osobama s problemom ovisnosti.

Na samoj edukaciji naglasak je stavljen na žene ovisnice. Za vrstu ovisnosti je uzet primjer alkoholizma. Prikazani su brojni problemi s različitih aspekata. Navedena su dosadašnja znanja dr. Ane Matošić, spec.psihijatra i subspecijalista alkoholizma i drugih ovisnosti vezanih uz ženu ovisnicu. U konačnici, sudionici su educirani o multidisciplinarnom pristupu ženama ovisnicama. Isti su osvijestili svoja vlastita mišljenja i stavove o ovisnicama. Također su približili vlastitu ulogu u sustavu prevencije i liječenja.

Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine.

Ukoliko ste Vi u problemu ili znate nekoga tko treba potporu javite se na broj telefona 01/6040198 ili na e-mail adresu voditeljice projekta ivana.saric@zajednica-susret.hr

 

You may also like...

Popular Posts