Nastavljamo projekt “Neću biti ROBoT”

Današnja djeca i mladi kao “digitalna generacija“ odrastaju “u društvu” raznih ekrana – televizora, računala, tableta, mobitela… Djeca i mladi u velikom su riziku ovisnosti o internetu, stoga smo ponosni što projekt “Neću biti ROBoT” nakon Zagreba počinjemo provoditi i u Okučanima.

Internet neupitno ima mnogo pozitivnih strana. Omogućava edukaciju, komunikaciju i zabavu, informiranje o temama koja nas zanimaju i razmjenu iskustva s drugima. Popis mogućnosti koje nudi internet velik je i u stalnom porastu. Ipak, ono na što treba obratiti posebnu pažnju su opasnosti koje vrebaju na Internetu.
Stoga je naš projekt usmjeren na edukaciju o opasnostima kojima su djeca izložena prilikom korištenja računala, Interneta i drugih sredstava komuniciranja na daljinu i načinima njihove zaštite.

Kroz iskustvo našeg rada i analizu problema jasno je vidljiva potreba za ovakvom vrstom projekta s kojim ulazimo u osnovnu školu u Okučanima i okolne područne škole.
Osim preventivnog utjecaja na djecu osnovnih škola, posebno želimo njihove roditelje upoznati s temom i načinima kojima oni mogu doprinijeti smanjenu elektroničkog nasilja, ali i zaštititi djecu od prekomjernog korištenja tehnologije.
Predavanja će biti usmjerena na roditelje djece od 1.do 4. razreda te od 5. do 8. razreda. Kroz predavanja će i stručni suradnici biti upoznati s rizičnim faktorima koji utječu na pojavnost elektroničkog nasilja te ovisnosti o ekranima, ali i o zaštitnim faktorima kojima se to može prevenirati.
Veselimo se širenju suradnje kroz projekt „Neću biti ROBoT“ koji je zadnjih nekoliko godina uspješno proveden u desetak 10 zagrebačkih osnovnih škola.

Projekt traje godinu dana, a financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade.

You may also like...

Popular Posts