„Infrastrukturno opremanje Prihvatnog terapijskog centra Cista u lancu doniranja hrane“, NPOO.C1.5.R4-I1.01.0044

Uspješno završen projekt: „Infrastrukturno opremanje Prihvatnog terapijskog centra Cista u lancu doniranja hrane“, NPOO.C1.5.R4-I1.01.0044. Ukupna vrijednost projekta: 100.000,00 kn (13.272,28EUR) a iznos je sufinanciran iz sredstava Europske Unije, NextGenerationEU: 100.000,00 kn (13.272,28 EUR), Bespovratna sredstva u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021. – 2027.

Ovim projektom Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET povećao je kapacitete za prihvat donirane hrane u dva skladišna prostora unutar PTC Cista Velika. Kroz projekt su uređeni i osvježeni skladišni prostori, ugrađena su nova vrata, nabavljene su nove police za teški teret te je nabavljeno 8 novih rashladnih uređaja kako bi se hrana mogla adekvatno skladištiti i kako bi se smanjio otpad od hrane.

Ukoliko želite pomoći našem radu i donirati višak hrane a ujedno i smanjiti otpad od hrane, istu možete donirati našim korisnicima u PTC Cista Velika, TC Ivanovac i OS Kaštel Novi javljanjem u inbox ili na mail: split@zajednica-susret.hr ili na telefonski broj 021 361 200.

Hranu nam možete donirati i putem IT platforme: E-doniraj, a više informacija o samoj platformi i registraciji možete potražiti nastranicama Ministarstva poljoprivrede: https://poljoprivreda.gov.hr/…/uspostavljena…/5559

Popis neophodnih namirnica i potrepština koje su uvijek dobrodošle u centrima:
– Brašno
– Šećer
– Sol
– Ulje
– Riža
– Kava
– Grah
– Čajevi
– Mlijeko
– Palenta
– marmelada
– Koncentrat rajčice ili pasirana rajčica
– Tjestenina
– Razni začini
– Povrće
– voće
– ostale namirnice
– Sredstva za čišćenje
– Prašak za rublje
– Omekšivač za rublje
– Ostale higijenske potrepštine

Za sve koji se mogu žele odazvati našem pozivu za doniranje hrane potrebno je napomenuti:

• Donirati se može sva hrana koja je sigurna za korištenje i propisno označena rokovima trajanja. Moguće je donirati hranu koja zbog različitih razloga nije prikladna za prodaju, sve dok ti razlozi ne utječu na njenu sigurnost i kvalitetu.

• Nije moguće donirati hranu koja je već bila poslužena, hranu kojoj je pakiranje oštećeno na način da to utječe na njenu sigurnost, kao i hranu nakon isteka roka trajanja označenog datumom ‘upotrijebiti do’

• U slučaju da je hrani istekao rok minimalnog trajanja označen datumom ‘najbolje upotrijebiti do’, takvu hranu moguće je donirati samo ako je krajnji primatelj o tome obaviješten i prihvaća takvu donaciju.


Hvala svima koji nam se odazovu te činjenjem dobrog dijela doprinose i smanjenju otpada od hrane!

You may also like...

Popular Posts