Završena edukacija stručnjala iz drugih institucija u sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.)

U sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.) koji provodi Dom za ovisnike Zajednica Susret,  predviđeno je održavanje četiri stručne edukacije za stručnjake iz drugih institucija koje rade sa ženama ovisnicama.

Prva edukacija se održala prošli tjedan, 25.9.2020. u prostorijama partnerske organizacije, Humanitarne organizacije Zajednica Susret.

Na edukaciji je bilo prisutno 18 stručnjaka iz drugih institucija (Centri za socijalnu skrb i udruge koje rade s ciljanom skupinom). Predavanje je održala prof.dr.sc. Ksenija Butorac,  sa Visoke policijske škole i vanjska suradnica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prof.dr.sc. Ksenija Butorac ima bogato praktično i teoretsko iskustvo iza sebe u neposrednom radu s osobama s problemom ovisnosti i s njihovim obiteljima.

Nakon uvodnog izlaganja o epidemiološkoj slici problematične uporabe droga u EU I Hrvatskoj i osvrta na procjenu tamne brojke (neotkriveni konzumenti kojima je potrebna pomoć), prezentirani su profili muškaraca i žena – korisnika droga kroz prizmu socio- demografskog, obiteljskog i roditeljskog statusa te popratnih bolesti i pridruženih mentalnih poremećaja. U tom kontekstu naglašeno je neopravdano dugo razdoblje neprepoznavanja problema od strane obitelji, kao i procjena svih sastavnica životnog stila korisnika koje treba uzeti u obzir pri odabiru oblika tretmana (problematiziranje psihosocijalnog i farmakološkog pristupa).

Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine.

Ukoliko ste vi u problem ili znate nekoga tko treba potporu javite se na broj telefona 01/6040198 ili e-mail adresu voditeljice projekta dina_drozdek@zajednica-susret.hr.

 

sdr

You may also like...

Popular Posts