Odlične vijesti iz Zajednice Susret

U terapijskom centru Cisti Velikoj ekipa HRT-a jučer je snimila prilog o našem EU projektu „Povećanje dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ovisnike“ UP.02.2.2.12.0006.
Razgovarali su s prva tri korisnika koja će uskoro, nakon završenog programa u terapijskoj zajednici biti izmještena u stambenu zajednicu. Stambena zajednica je nastavak procesa resocijalizacije koji slijedi nakon završetka programa kako bi se pripremili za uključivanje u život kroz svakodnevne obaveze, od traženja posla, do brige o financijama, vođenju kućanstva, rješavanju socijalnih prava i slično.
Cilj projekta je pružiti izvaninstitucijske socijalne usluge psihosocijalne podrške, savjetovanja i pomaganja te organiziranog stanovanja za 5 osoba s problemom ovisnosti, 50 osoba s problemima ovisnosti dobit će izvanistitucionalnu uslugu pomaganja, savjetovanja i psihosocijalne podrške, ojačat će se kapaciteti i znanja 15 stručnjaka koji rade s ovisnicima u svrhu unaprjeđenja kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga te osvijestiti javnost o važnosti pružanja socijalnih usluga u zajednici. Prilog je objavljen jučer (11.11.2021. godine) u Regionalnom dnevniku u 16:00 sati. Hvala HRT-u!

You may also like...

Popular Posts