ORGANIZIRANO STANOVANJE DOMA ZA OVISNIKE ZAJEDNICA SUSRET

U studenom 2021. godine, otvoreno je organizirano stanovanje (stambena zajednica) Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u Kaštel Novom u kojoj je trenutno 6 korisnika.

Nastavak je to procesa resocijalizacije koji slijedi nakon završetka programa kako bi se korisnici pripremili za uključivanje u život kroz svakodnevne obaveze, od traženja posla, do brige o financijama, vođenju kućanstva, rješavanju socijalnih prava…

Jedna je to od aktivnosti europskog projekta koji provodi Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“ pod nazivom „Povećanje dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ovisnike“ (UP.02.2.2.12.0006) Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije). Projekt je vrijedan 3.020.098,48 kuna, a financira ga u stopostotnom iznosu Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt se provodi dvije godine do 1. srpnja 2023. godine.

Projektom se pružaju izvaninstitucijske socijalne usluge psihosocijalne podrške, savjetovanja i pomaganja te organiziranog stanovanja za 5 osoba s problemom ovisnosti, 50 osoba s problemima ovisnosti. Dobiva se izvanistitucionalna usluga pomaganja, savjetovanja i psihosocijalne podrške, ojačat će se kapaciteti i znanja 15 stručnjaka koji rade s ovisnicima radi unaprjeđenja kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Provodi se i Kampanja o potrebama i svrsi deinstitucionalizacije ovisnika s ciljem osvještavanja šire javnosti o važnosti pružanja izvan institucijskih socijalnih usluga u zajednici.

Aktivnostima ovog projekta obuhvaćen je sjever i jug Hrvatske kroz djelovanje u dva centra – u Zagrebu i Splitu.

You may also like...

Popular Posts