📢 Tražimo prostor za stambenu zajednicu 📢

Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u potrazi je za stambenim prostorom za stambenu zajednicu unutar EU projekta ,,Povećanje dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ovisnike“. Stambena zajednica podrazumijeva pružanje usluga stanovanja i osposobljavanja za samostalni život, uz dnevno praćenje stručnjaka koji rade s ciljanom skupinom. Upravo stambena zajednica pomaže u deinstitucionalizaciji, odnosno odmaku od institucija u nove oblike skrbi u zajednici u svrhu zapošljavanja te dodatnog obrazovanja.
Stambeni prostor trebao bi obuhvatiti 60-90 kvadratnih metara te minimalno dvije spavaće sobe. Poželjna je kupaonica s wc-om te još jedan odvojeni wc kao i dostupnost javnog prijevoza.
Ako je riječ o stanu te o višem katu, iznimno je važan lift, no stambena zajednica može biti i u samostojećoj kući.

Podsjetimo, Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“ dobio je europski projekt pod nazivom „Povećanje dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ovisnike“ (UP.02.2.2.12_ Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije). Projekt je vrijedan 3.020.098,48 kuna, a financira ga u stopostotnom iznosu Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali. Provodit će se iduće dvije godine s početkom od 1. srpnja 2021. godine.

Cilj projekta je pružiti izvaninstitucijske socijalne usluge psihosocijalne podrške, savjetovanja i pomaganja te organiziranog stanovanja – 5 korisnika će koristiti uslugu izvanistitucionalnog stanovanja, 50 osoba s problemima ovisnosti dobit će izvanistitucionalnu uslugu pomaganja, savjetovanja i psihosocijalne podrške, ojačat će se kapaciteti i znanja 15 stručnjaka koji rade s ovisnicima u svrhu unapređenja kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga te osvijestiti javnost o važnosti pružanja socijalnih usluga u zajednici.

Aktivnostima ovog projekta bit će obuhvaćen sjever i jug Hrvatske kroz djelovanje u dva centra _ u Zagrebu i Splitu.

You may also like...

Popular Posts