Edukacija za NFB uređaj kao jedan od ciljeva projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice UP.02.2.2.06.0223


Dom za Ovisnike Zajednica Susret provodi projekt pod nazivom Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice UP.02.2.2.06.0223.

Ponosno javljamo kako je prošli tjedan uspješno završena edukacija za NFB uređaj. Istu je pohađala naša psihologinja Dragana Mandić Subotić, koja od početka svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem doprinosi projektu “Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice”. Edukacija je trajala pet dana, a mi jedva čekamo da prenesemo naučeno.

Podsjetimo,
neurofeedback kao uređaj je računalno potpomognuta metoda treninga u kojoj se određeni parametri moždane aktivnosti koji se inače ne mogu percipirati učine vidljivima klijentu. Cilj je kroz vježbe uz pomoć uređaja naučiti mozak da postigne optimalno stanje i da bude sposoban ostati u njemu, odnosno da se poveća kapacitet mozga za samoregulaciju Riječ je o inovaciji koja će biti fokusirana na poremećaj pažnje, koncentraciju, depresiju, anksioznost. Njime će se jačati kognitivne sposobnosti i svakodnevno funkcioniranje što također ima perspektivu održivosti budući da dostupna znanstvena istraživanja govore o učinkovitosti primjene NFB protokola u populaciji liječenih ovisnika kao i djece.
Projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.) namijenjen je ženama koje imaju problem s ovisnosti i trebaju potporu stručnih djelatnika u procesu liječenja, jednako kao i članovima obitelji žena ovisnica.
Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine.

Ukoliko Vi ili netko iz Vaše obitelji ima potrebu za podrškom slobodno nam se obratite na e- mail adresu ivana.saric@zajednica-susret.hr ili na broj telefona 016040198.

You may also like...

Popular Posts