Završena druga po redu edukacija stručnjaka iz drugih institucija u sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.)

U sklopu projekta Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.) koji provodi Dom za ovisnike Zajednica Susret,  predviđeno je održavanje četiri stručne edukacije za stručnjake iz drugih institucija koje rade sa ženama ovisnicama.

Druga edukacija se održala prošli tjedan, 12.03.2021. u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića. Na edukaciji je prisustvovao 21  stručnjak iz drugih institucija (Centri za socijalnu skrb i udruge koje rade s ciljanom skupinom). Predavanje je održala dr.med., specijalist psihijatrije Igna Brajević Gizdić koja ima bogato praktično i teoretsko iskustvo iza sebe u neposrednom radu s osobama s problemom ovisnosti.

Edukacija je provođena interaktivno na način da je započeta brain-stormingom na temu ovisnosti nakon čega su sudionici pozvani na glasno razmišljanje o spolnim sličnostima i razlikama kod ovisnika. U nastavku edukacije, fokus je bio na trudnoći i porodništvu kod ovisnica. Prikazani su brojni problemi s različitih aspekata. Navedena su dosadašnja znanja dr.med., specijalistice psihijatrije Igne Brajević Gizdić vezano uz psihosocijalni razvoj neonatusa i djeteta, kao i moguće intervencije. U konačnici, sudionici su educirani o multidisciplinarnom pristupu ženama ovisnicama. Isti su osvijestili svoja vlastita mišljenja i stavove o ovisnicama. Također su približili vlastitu ulogu u sustavu prevencije i liječenja. Kroz edukaciju su pružena znanstveno utemeljena znanja koja će sudionicima pomoći u daljnjem radu kao i prenesene vještine iz prakse te iskustveno vođen rad u cilju napretka pružanja usluga ovisnicama. Zaključno su se složili kako se cijela ova priča isplati, jer ipak, ulog je velik!

Dom za ovisnike Zajednica Susret provodi EU projekt Socijalne usluge po mjeri za žene, trudnice i majke ovisnice (UP.02.2.2.06.0223.). Financiran je u potpunosti (100%) iz sredstava Europske unije, kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva ,,Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- Faza I”, broj poziva: UP.02.2.2.06.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 15.04.2020. do 15.04.2022. godine.

Ukoliko ste Vi u problemu ili znate nekoga tko treba potporu javite se na broj telefona 01/6040198 ili na e-mail adresu voditeljice projekta ivana.saric@zajednica-susret.hr

You may also like...

Popular Posts