NAJAVA – okrugli stol „Važnost obrazovanja odraslih osoba u socijalno osjetljivim skupinama“

9. listopada 2018. godine u Zagrebu održat će se okrugli stol na temu „Važnost obrazovanja odraslih osoba u socijalno osjetljivim skupinama“.

Unutar socijalno osjetljivih skupina, poseban naglasak će biti stavljen na obrazovanje liječenih ovisnika.
Okrugli stol će biti organiziran u okviru projekta „Aktivacija i osnaživanje liječenih ovisnika za tržište rada kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa obrazovanja“, financiranog sredstvima Europske unije, koji se provodi pod motom “Nove vještine za nove životne izazove“.

Njime se liječenim ovisnicima želi pomoći pri izlasku na tržište rada.
Oko ove važne društvene teme okupit će se relevantni stručnjaci kojima je zadatak brinuti se o ugroženim članovima društva kroz socijalnu skrb, zdravstvo, ekonomiju i gospodarstvo jer je za uspješno djelovanje nužna međuresorna suradnja.

Aktivacija i osnaživanje liječenih ovisnika za tržište rada kroz razvoj i provedbu prilagođenih programa obrazovanja projekt je vrijedan 963.069,04 kune. Financiran je u potpunosti sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u okviru poziva Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza III.

You may also like...

Popular Posts